Zandlaken productie proces

Van recyclede pellets tot Zandlaken.

Het Zandlaken wordt geproduceerd volgens een dubbel laagss weeftechniek waarbij de individuele draden schuin over elkaar gevlochten zijn. Moeilijk? Zeker! Daarom leek het ons interessant om je mee te nemen op een rondleiding door de fabriek waar onze Zandlakens worden gemaakt.

Stap 1: Gerecyclede korrels als basis

Op onderstaande foto zie je het basis materiaal: HDPE, oftewel: hogedichtheidpolyetheen in pellet vorm.

Hogedichtheidpolyetheen, oftewel HDPE

Stap 2: Walsen van basis materiaal

De pellets worden gesmolten en dit gesmolten HDPE-materiaal wordt door deze machine gewalst en verandert zo in ultradun HDPE

Gewalst HDPE, klaar om gesneden te worden

Stap 3: Ultradun weefdraad

In dit proces wordt het gewalste HDPE in hele dunne draden gesneden.

Productie van ultradunne sterke draden

Stap 4: Klossen en kleuren

Nadat het HDPE in de gewenste dikte is gesneden, worden de draden in de kleur van jouw laken gebracht - namelijk zandkleur, blauw of groen. Daarna worden de draden op klossen opgerold.

Draden op klossen, gekleurd en gereed om te weven

Stap 5: Het weefgetouw

Er worden wel 600 opgerolde draden gebruikt voor elke meterbatch aan Zandlaken. Het dunne HDPE-draad wordt zo geweven dat het qua openingen schuin over elkaar ligt. Zo valt het zand en soortgelijke stoffen gemakkelijk door de bovenste laag heen, en vervolgens ook door de onderste laag, maar kan het onmogelijk weer naar boven komen.

Dit, in combinatie met de wet van zwaartekracht, is de basis van de werking van het Zandlaken. Omdat de manier van weven gepattenteerd is, kunnen we je dit helaas niet laten zien.

Stap 6: Inpakken en verzenden

De Zandlakens gaan met de vrachtwagen op weg naar Nederland. De Zandlakens worden vervolgens in bulk naar ons fulfilment center in Nederland geleverd.

Onze Zandlakens beveiligd op weg naar jou!

Et voila, jij kunt lekker genieten op het strand, in het park of op de camping zonder enig zand op jouw handdoek, of waar dan ook.

Heading

Heading


Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat wij ze plaatsen.