Verzenden & Retourneren

Heen en terug. Maar hopelijk alleen heen.

Verzenden

Wat zijn de verzendkosten?

Die nemen wij altijd op ons. Maakt niet uit voor welk bedrag je bestelt. Verzending is bij ons dus altijd gratis!

Wanneer kan ik mijn Zandlaken(s) verwachten?

Wij doen er samen met onze fulfilmentdienst alles aan om je bestelling zo snel mogelijk bij je te bezorgen. Bestellingen leveren wij 99% van de tijd binnen een dag:

Maandag-vrijdag voor 23:45 besteld, morgen in huis.

Bestel je in het weekend? Dan ontvang je jouw bestelling dinsdag.

Hou alsjeblieft wel rekening met mogelijke vertragingen door het coronavirus. Normaal gesproken zou zo'n vertraging hooguit 1-2 dagen moeten bedragen.

Er zijn voor de rest natuurlijk wel wat uitzonderingen. Die hebben we hieronder voor je even opgesomd. Lukt het ons niet om de volgende dag te bezorgen? Dan laten we je dit zeker weten. Zodra je een Zandlaken hebt besteld, kun je jouw bestelling volgen. Vanaf het magazijn tot aan het door jou gekozen bezorgadres.

Waarom duurt het soms iets langer?

• Als een kleur/maat-combinatie niet op voorraad is, duurt het langer. Dit vermelden wij altijd op de productpagina zelf.
• Bezorgtijden wijken af als je op een Waddeneiland woont. Het kan één à twee dagen langer duren dan gemiddeld. Hieronder vertellen wij je meer over.
• Als we het te druk hebben, passen we onze bezorgtijden aan. Rondom de feestdagen kan dat bijvoorbeeld gebeuren.
• Op officiële feestdagen bezorgen we niet.
• Heel soms is er een storing in ons magazijn. Ook daardoor kan het iets langer duren. 

Bezorging op de Waddeneilanden?

Elke Waddeneiland heeft een eigen bezorgdienst. Eerst zal onze bezorger jouw bestelling overdragen aan de bezorgdienst van het Waddeneiland. Dit gebeurt altijd op die eerstvolgende dag. Pas daarna gaat de lokale bezorgdienst aan de slag met het bezorgen van jouw bestelling. Daardoor duurt het bij elkaar opgeteld zo'n één à twee dagen langer voordat jij jouw Zandlaken(s) ontvangt, vergeleken met de rest van Nederland.

Levertijden op een rijtje:

Maandag voor 23.45 besteld = dinsdag geleverd

Dinsdag voor 23.45 besteld = woensdag geleverd

Woensdag voor 23.45 besteld = donderdag geleverd

Donderdag voor 23.45 besteld = vrijdag geleverd

Vrijdag voor 23.45 besteld = zaterdag geleverd

Zaterdag besteld = dinsdag geleverd

Zondag besteld = dinsdag geleverd

Hoe volg ik mijn bestelling?

Als wij jouw bestelling meegeven aan PostNL krijg je een Track & Trace-code per mail - zo weet je precies wanneer je pakket wordt geleverd. Deze Track & Trace-code ontvang je meestal een het einde van de dag - rond middernacht. Heb je geen mail met Track & Trace-code van ons ontvangen? Check dan even voor de zekerheid de spam-map van jouw e-mail.

Wie komt mijn pakket bezorgen?

De bezorging van jouw bestelling doen wij in samenwerking met fulfilmentdienst Montapacking, en jouw pakket zal bezorgd worden door PostNL. Dit geldt voor zowel Nederland als België.

Retourneren

Je hebt wettelijk het recht om jouw bestelling, of een deel daarvan, binnen 14 dagen na ontvangst aan te melden voor retour zonder opgave van reden. Na deze melding heb je nogmaals 14 dagen om het product daadwerkelijk retour te sturen. Maak je gebruik van jouw retourrecht, dan krijg je van ons het gehele aankoopbedrag inclusief verzendkosten, plus de gemaakte retourkosten (als je buiten het retour portal om retourneert - zie onderaan deze pagina voor meer informatie) binnen 14 dagen na de retourmelding teruggestort op jouw rekening.

Het laken dient in originele staat en in de originele verpakking teruggestuurd te worden. Als je jouw bestelling retourneert via PostNL, is dit trouwens extra voordelig. En nemen wij direct de retourkosten op ons. Uiteraard ben je ook vrij om het pakket via een andere pakketbezorger te retourneren. In dat geval betalen we je achteraf de retourkosten terug - zie onderaan deze pagina voor meer informatie.

Ons retouradres is:

Zandlaken - Retour
Weide 30
4206CJ Gorinchem
Nederland

Retourneren doe je zo:

  1. Download hier ons retourformulier, print 'm, vul 'm volledig in en stop deze in het pakket.
  2. Meld je retour hier aan. Vul je e-mailadres (die je hebt gebruikt tijdens het bestellen) en bestelnummer in en wij nemen de retourkosten op ons. Print het etiket, plak deze op je pakket en geef het af bij één van de aanbevolen parcel shops.
  3. Als je het retourpakket bij een parcel shop hebt afgegeven, krijg je hier een bewijs van. Bewaar dit bewijs van verzending goed. Mocht het pakket om een of andere reden niet bij ons aankomen, kun je altijd aantonen dat het pakket wél verzonden is.
  4. Je krijgt van ons, na ontvangst en goedkeuring van jouw retourzending, het aankoopbedrag terug - en de gemaakte retourkosten, als je buiten onze retour portal om retourneert (zie ook de dik gedrukte tekst onderaan).

Onze retourvoorwaarden:

• Stuur het ingevulde retourformulier mee met de retourzending. Indien dit formulier niet volledig is ingevuld, kunnen we de retouraanvraag niet, of vertraagd, in behandeling nemen.

• Om in aanmerking te komen voor teruggave van het aankoopbedrag of omruiling moet het teruggestuurde laken in originele staat (plastic en doos intact) en voorzien van labels geretourneerd worden.

• Het laken mag geen gebruikssporen bevatten. Wij behouden het recht voor om geretourneerde artikelen te weigeren als het vermoeden bestaat dat de artikelen reeds zijn gebruikt of buiten onze schuld om zijn beschadigd.

• Een retourzending dient te zijn voorzien van een Track & Trace-code. Bewaar ook het verzendbewijs dat je krijgt bij het pakketpunt.

Status van jouw retour

Op het moment dat we jouw retour ontvangen hebben, ontvang je van ons een e-mail. En zullen wij er voor zorgen dat jij het terug te ontvangen bedrag binnen een week op jouw rekening hebt staan.

Garantie

Wij doen altijd onze uiterste best om de kwaliteit van onze lakens te waarborgen. En omdat we daar dag en nacht mee bezig zijn, durven we ook de volle verantwoordelijkheid te nemen wanneer de kwaliteit onvoldoende is. Als een laken aan ons geretourneerd is, gaat ons beoordelingsteam ermee aan de slag en hoor je binnen 5 werkdagen of je klacht gegrond is.

Heb je een nieuw/ander laken nodig? Of is er een andere reden dat je je bestelling nogmaals wenst te ontvangen? Dan kun je dit op het retourformulier vermelden. Wil je bijvoorbeeld 2 of meer lakens retourneren, en wil je er hier maar 1 voor terug, en het restbedrag terugbetaald krijgen; meld dit dan ook even extra in een bericht aan ons, of op het retourformulier zelf.

Wij vergoeden alleen de retourkosten die worden gerekend (en wij op ons nemen) via ons retour portal. Kies je ervoor om op jouw eigen manier te retourneren, dan vergoeden wij dus alleen €4,43 (Nederland) of €5,43 (België). Hou hier alsjeblieft rekening mee. Retourneren via ons retour portal is dus aan te raden!