Militaire technologie

Zandlaken tech

Helicopter platform

Oorspronkelijk is de zandvrije dubbellaagse weeftechniek ontwikkeld als ondergrond voor helikopter landingsplatformen van de Amerikaanse luchtmacht. Deze ‘landingsondergrond’ beschermt de helikopter tegen zand, gruis en andere stoffen die van de grond opstuiven tijdens de het landen en opstijgen van de helikopters. Deze militaire technologie is nu voor iedereen bereikbaar. 

Rip-Stop-Weave

Het Zandlaken is geproduceerd volgens een gepatenteerde dubbellaagse zandvrije weeftechnologie en is voorzien van “ripstop weave-technologie”.

Als het Zandlaken om wat voor reden dan ook scheurt, dan zorgt deze weeftechnologie ervoor het Zandlaken niet of nauwelijks gaat rafelen.

Dubbellaags

De gepatenteerde dubbellaagse weeftechniek zorgt ervoor dat de duizenden draden gedetailleerd door elkaar worden gevlochten. De over elkaar heen gelegen, van elkaar losstaande weeflagen, liggen schuin over elkaar.

De ruimtes tussen de draden zijn millimeter nauwkeurig bepaald om ervoor te zorgen dat het zand gemakkelijk door het laken kan vallen.

Door het gebruikte materiaal blijft zand ook niet plakken aan het Zandlaken.

Door de zwaartekracht valt het zand, grit of gruis door de bovenste laag en vervolgens door de onderste laag.

Het zand kan door de unieke weefstructuur nooit meer naar boven komen!

Een zandvrij en dus irritatievrij laken is het resultaat.

Productie

 

Het materiaal waarvan het Zandlaken is gemaakt is hoge dichtheid polyetheen (HDPE). Dit is een kunststof dat start als gerecyclede korrels. Deze korrels worden vervolgens versmolten tot plakken en dan door een machine tot zeer dunnen draden versneden.

Deze draden worden weer door een andere machine op de unieke weefwijze gevlochten. De ruimtes ertussen zijn vakkundig bepaald: te groot zorgt dat het zand naar boven komt en te klein heeft tot gevolg dat het zand niet door het laken valt.

Het laken bestaat uit twee lagen. Deze lagen worden aan de randen aan elkaar gestikt met een grijze bies. Zo dekt de ene laag iedere opening van het andere laag af. Deze twee lagen liggen vakkundig bepaald schuin over elkaar, waardoor iedere mogelijke opening in de ene laag door de andere laag wordt afgedekt. Dit, in combinatie met de wet van zwaartekracht, betekent dat zand en andere stoffen nooit meer naar boven kan komen.