Alles over Zandlaken

+ Veelgestelde vragen + Alle info over het Zandlaken

Het Zandlaken geheim

Wie is Zandlaken.nl?

Bij Zandlaken werken uitsluitend outdoor enthousiastelingen die weten hoe je de beste outdoor ervaring kunt beleven. Met dit enthousiasme is Zandlaken sinds 2019 marktleider in Nederland en België met zandvrij outdoor recreatie textiel. De producten van Zandlaken worden exclusief aangeboden in de eigen online webshop en regionale kampeerwinkels en strandboetiekjes. Met de unieke, gepatenteerde weeftechnologie creëren wij een unieke zandvrije outdoor ervaring.

Het geheim van het Zandlaken, hoe werkt het?

De gepatenteerde dubbellaagse weeftechniek zorgt ervoor dat de duizenden draden gedetailleerd door elkaar worden gevlochten. De over elkaar heen gelegen, van elkaar losstaande weeflagen, liggen schuin over elkaar. De ruimtes tussen de draden zijn millimeter nauwkeurig bepaald om ervoor te zorgen dat het zand gemakkelijk door het laken kan vallen.

Door het gebruikte materiaal blijft zand ook niet plakken aan het Zandlaken. Door de zwaartekracht valt het zand, grit of gruis door de bovenste laag en vervolgens door de onderste laag. Het zand kan door de unieke weefstructuur nooit meer naar boven komen! Bovendien is het laken waterbestendig, waardoor nat zand dus niet aan het laken blijft plakken. Een zandvrij en dus irritatievrij laken is het resultaat.

Militaire technologie

Het Zandlaken als helikopter landingsplatform?

Oorspronkelijk is de zandvrije dubbellaagse weeftechniek ontwikkeld als ondergrond voor helikopter landingsplatformen van de Amerikaanse luchtmacht. Deze ‘landingsondergrond’ beschermt de helikopter tegen zand, gruis en andere stoffen die van de grond opstuiven tijdens het landen en opstijgen van de helikopters. Deze militaire technologie is nu voor iedereen bereikbaar.

Wat is Rip-stop weave-technologie?

Het Zandlaken is geproduceerd volgens een gepatenteerde dubbellaagse zandvrije weeftechnologie en is voorzien van “ripstop weave-technologie”. Als het Zandlaken om wat voor reden dan ook scheurt, dan zorgt deze weeftechnologie ervoor dat het Zandlaken niet of nauwelijks gaat rafelen.

Hoe ziet het productieproces eruit?

Het materiaal waarvan het Zandlaken is gemaakt is hoge dichtheid polyetheen (HDPE). Het is een kunststof materiaal dat start als gerecyclede korrels. Deze korrels worden vervolgens versmolten tot plakken en dan door een machine tot zeer dunnen draden versneden.

Deze draden worden weer door een andere machine op de unieke weefwijze gevlochten. De ruimtes ertussen zijn vakkundig bepaald - te groot zorgt dat het zand naar boven komt en te klein heeft tot gevolg dat het zand niet door het laken valt.

Het laken bestaat uit twee lagen. Deze lagen worden aan de randen aan elkaar gestikt met de grijze biezen. Zo dekt de ene laag iedere opening van het andere laag af. Deze twee lagen liggen vakkundig bepaald schuin over elkaar, waardoor iedere mogelijke opening in de ene laag, door de andere laag wordt afgedekt. Dit, in combinatie met de wet van zwaartekracht, betekent dat zand en andere stoffen nooit meer naar boven kunnen komen.

Weg met irritant zand

Wat betekent het Zandlaken voor mij?

Het zandlaken staat garant voor outdoor comfort en is het ultieme zandvrije strandlaken en de unieke uitrustingsmat voor al je buitenavonturen en reizen.

Het laken is perfect voor buitengebruik op ondergronden van zand en gras.

Het laken werkt fantastisch als grondmat bij het kamperen of backpacken. Het is ook geweldig als festival- en picknickkleed. Het Zandlaken houdt je strandplek, je tent, je camper of caravan, je kleding en je spullen volledig zand-, grit- en grasvrij. Het Zandlaken is veilig voor iedereen, ook voor je huisdieren.

Het Zandlaken is niet per se alleen een badlaken-vervanger. Zie het laken vooral als een onmisbaar allround strand-, camping- en picknick ondergrond die je plek zandvrij en dus irritatievrij houdt.

Ervaringen van gebruikers

Wat vinden onze gebruikers van het Zandlaken?

Zandlaken.nl kent vele duizenden enthousiaste gebruikers. Op Trustpilot scoort het Zandlaken een 4,6 op een schaal van 5. Elk jaar innoveren we verder zodat we deze hoge score blijven halen.

Sinds 2019 maken duizenden outdoor enthousiastelingen gebruik van het Zandlaken. We willen je graag meenemen in de samengevatte gebruikerservaringen die het meeste via trustpilot zijn aangegeven. Uiteraard kun je hier alle originele onafhankelijke Trustpilot gebruikservaringen bekijken.

Ken je de meningen van onze gebruikers al?

"Het werkt super met droog zand. Het is een handig kleed en doet wat het moet doen. Nat en vochtig zand blijft er even op liggen, maar zodra het droogt, valt het er inderdaad meteen doorheen.

En het allerbelangrijkste: het is echt zand vrij! Het is een goed product en biedt een originele oplossing voor een reëel probleem. Een enorm fijn kleed voor op het strand, heerlijk zandvrij, Het is ook een fijn kleed wat voldoet aan verwachting en is naast op zand ook prettig op gras. Topmateriaal!"

Waar gebruiken onze klanten het Zandlaken?

"Het Zandlaken is multifunctioneel voor strand, vakantie en festivals. Het is overigens ook prima geschikt voor een picknick (zeker het grootste Zandlaken!) of als speelkleed voor kinderen. De kinderen kunnen prima een hoekje van het Zandlaken gebruiken als zeefje om zo schelpen te verzamelen".

Extra comfort? Neem je handdoek mee!

"Het Zandlaken biedt een prima zitcomfort. De stof kan als je (erg lang) ligt wat stug gaan aanvoelen. Daarom neem ik wel een handdoek mee naar het strand om extra lekker te liggen".  

Kan de hele familie op een Zandlaken?

"De Zandlakens zijn groot uitgevoerd, er is meer dan ruimte genoeg voor 4 of 5 handdoeken. Zelfs een teamuitje is perfect te doen".

Is het Zandlaken gemakkelijk mee te nemen?

"Je kunt het Zandlaken supermakkelijk meenemen, opvouwen blijft goed gaan ook na meerdere keren gebruik. Het is wel zaak dat je het zandlaken strak opvouwt, anders krijg je het laken lastig in de handzame draagtas terug"

Het enige echte Zandlaken?

"Trap niet in de goedkopere versies die je ook op internet kunt vinden. De kwaliteit is echt minder, ook al claimt men (ten onrechte) dezelfde specificaties/voordelen. Ik had eerst nog een ander zandlaken besteld, maar bij binnenkomst zag ik al dat dat niet was wat dit zandlaken wel is. De ander gelijk weer teruggestuurd en dit zandlaken besteld".

Trustpilot, wat is dat?

"Wij gaan nooit meer naar het strand zonder!" Zo enthousiast reageren onze strandgangers. Zij geven deze geverifieerde recensies door aan Trustpilot.

Zandlaken scoort een 4,6 op een schaal van 5 op Trustpilot. Klik hier voor alle onafhankelijke Trustpilot beoordelingen. Ben je onbekend met Trustpilot? Bezoek dan hier Trustpilot.com en leer hoe zij recensies verzamelen en controleren.

De 3 beste TIPS van gebruikers

Wat is de beste TIP voor gebruik op het strand?

Het Zandlaken biedt een prima zitcomfort. De stof kan als je (lang) ligt echter wat stug gaan aanvoelen. Neem daarom een (strand)handdoek mee om extra lekker te liggen. Hoogstwaarschijnlijk was je dit al van plan ☺.

Wat is de beste TIP voor gebruik op de camping?

Plaats het Zandlaken voor de ingang van de tent, caravan of camper. Maak het zandlaken altijd met tentharingen vast aan de ondergrond via de 4 heavy Duty D-ringen. Daar is het Zandlaken voor gemaakt!

Wat is de beste TIP voor het inpakken van het Zandlaken

Zorg ervoor dat je het zandlaken precies zo opvouwt zoals het Zandlaken origineel verpakt was, anders krijg je het laken lastig in de tas terug. Met zijn 2-en samenwerken geeft hierin het beste resultaat zoals je kunt zien in onderstaande ingezonden video tutorial.

In onderstaande 7 stappen helpen we je met het inpakken van je Zandlaken, stap voor stap vastgelegd met foto's ter illustratie:

Stap 1

 • Leg het Zandlaken open op de grond;
 • Let er op dat de vouwnaden naar binnen gericht zijn, zodat je het Zandlaken niet tegendraads opvouwt (volg de aanwezige vouwlijnen en -wijze);

Stap 2 

 • Pak de ijzeren D-ringen vast en vouw het Zandlaken dubbel, zodat alle D-ringen op elkaar liggen:
  • Bij 180 x 180 is de afmeting nu 180 x 90 cm
  • Bij 240 x 240 is de afmeting nu 240 x 120 cm

Stap 3

 • Vouw het Zandlaken weer in de lengterichting dubbel en let er weer op dat het het Zandlaken niet tegendraads opvouwt:
  • Bij 180 x 180 is de afmeting nu 180 x 45 cm
  • Bij 240 x 240 is de afmeting nu 240 x 60 cm
 • Smaller kan het Zandlaken nu niet worden;

Stap 4

 • Vouw het Zandlaken nu in de lengterichting dubbel en zorg er weer voor dat je het Zandlaken niet tegendraads opvouwt, volg de weg van de minste weerstand:
  • Bij 180 x 180 is de afmeting nu 90 x 45 cm
  • Bij 240 x 240 is de afmeting nu 120 x 60 cm

Stap 5

 • Vouw het Zandlaken nog een keer in de lengte richting dubbel en volg hier weer de weg van de minste weerstand door de vouwlijnen te volgen, Het zandlaken is nu vierkant opgevouwen:
  • Bij 180 x 180 is de afmeting nu 45x 45 cm
  • Bij 240 x 240 is de afmeting nu 60 x 60 cm

Stap 6

 • Zorg er nu voor dat de (4) D-ringen zich aan de bovenkant van het vierkante Zandlaken bevinden. Eventueel draai je het vierkante pakketje om, zodat je dit bereikt. Let erop dat je het pakketje zo plaatst dat de (4) D-ringen naar je lichaam gericht zijn.
 • Van deze positie uit rol je nu het Zandlaken (stevig) op. Je rolt als het ware de (4) D-ringen in het binnenste van de rol op. Je kunt dit het beste op de grond doen, zand valt er immers vanaf. Plakt het zand of blijft er ander materiaal achter? Wrijf even met je handen over de rol en het zand en ander materiaal valt ervan af;

Stap 7

 • Houd het opgerolde Zandlaken goed vast;
 • Houd de draagtas open en schuif de rol in de ronde draagtas (werkje voor 2 personen);
 • Maak met het trekkoord de draagtas dicht;
 • Ga tevreden naar huis en berg je Zandlaken op voor een volgende trip.

Kijk op deze onderstaande foto hoe het opgerolde zandlaken er uitziet als je de gebruiksaanwijzing gevolgd hebt. Zo past het Zandlaken naadloos in de draagtas.

Op het strand

Met het Zandlaken het strand op?

Zandvrij genieten van Zon, Zee en Strand.

Met het Zandlaken creëer je je eigen zandvrije zone. Heerlijk laken om onder je badhanddoeken op het zand te leggen, zodat je een plekje hebt op het strand zonder zand. Je strandbezoek wordt zand- en dus irritatievrij.

Geen irritant zand op je lichaam op het moment dat je de zonnecrème opsmeert. Geen zand op je handdoek, in je tas, op jouw (bad)kleding, of zelfs maar op je slippers. Het weken later terugvinden van zand in jouw tas is eindelijk verleden tijd.

Laat je (kleine) kinderen zandvrij op het strand spelen en houd je eten zandvrij, dat is wel zo hygiënisch en zeker zo lekker. Het Zandlaken is waterafstotend, en raakt niet doorweekt. Water veeg je er zo vanaf.

Hoe kan ik het Zandlaken op het strand het best gebruiken?

Je kunt direct zitten of liggen op het Zandlaken. Het Zandlaken is fantastisch geschikt om onder je strandhanddoeken op het zand te leggen, zodat je een plekje hebt op het strand zonder zand.

Waait het erg hard? Gebruik dan jde D-ringen om het Zandlaken met je tentharingen vast te zetten.

Het zandlaken beweegt mee op de zandgolven van het strand. Vind je het lekkerder om jouw eigen badlaken over het Zandlaken te leggen, en daar op te liggen? Geen probleem. Je strandlakenl blijft dan zandvrij. Jouw badhanddoek ligt immers op een zandvrij oppervlakte van meer dan 3 vierkante meter. Het grotere zandlaken heeft zelfs een oppervlakte van bijna 6 vierkante meter. Ideaal voor grote gezinnen of een vriendengroep.

Blijft er zand aan je plakken zodra je het laken betreedt? Schud of veeg dit dan even snel van je af en het Zandlaken doet de rest. Blijven er steentjes of wat forsere korrels op het laken liggen? Schud dan een beetje met het Zandlaken en ook deze achterblijvers verdwijnen voorgoed onder het laken.

Neem vooral je eten en drinken mee naar het strand. Op het Zandlaken weet je zeker dat er geen irritant zand in en op je versnaperingen of drinken komt en heb je de ruimte om gezellig te picknicken op het strand. Er komt ook een einde aan kinderen die over je handdoek lopen en (modderig) zand deponeren. Dit verdwijnt als sneeuw voor de zon door het Zandlaken.

Voordat je het laken opvouwt en oprolt, schud je even snel de restjes zand of water van het laken af, en neem je hem gemakkelijk mee op je rug. Wel zo handig.

Op het festival terrein

Het zandlaken bij picknick en op festivals?

Neem het Zandlaken mee naar een festival of de picknick in het park. Met het Zandlaken creëer je een eigen zandvrije festival space voor jezelf en je vrienden.

Je hebt geen last van het gras en andere stekeligheden op de grond terwijl de grasmat eronder geen schade wordt toegebracht. De groene grasplekken op je kleding zijn verleden tijd en omgevallen dranken veeg je zo van het Zandlaken af.

Zo blijft niet alleen jijzelf maar ook je outfit schoon.

Hoe gebruik ik het Zandlaken op een picknick of festival?

Je kunt direct zitten of liggen op het Zandlaken.

Het is verstandig om met tentharingen het Zandlaken vast te zetten. Dat is handig, omdat je op deze wijze makkelijk over het Zandlaken kunt lopen. Zo weet je ook zeker dat jouw space geclaimed is.

Op de camping

Kamperen met het Zandlaken?

Leg het Zandlaken als zandmat voor de ingang van je tent, camper of caravan. Als je over het Zandlaken loopt, valt al het zand, grit of aarde door het Zandaken. Zo houd je je tijdelijke woning zandvrij en heb je geen zand in je slaapzak of in je tent. Zo bespaar je ook nog eens op je schoonmaak.

Bij gebruik van het Zandlaken in de voortent van je caravan voorkomt het ademend vermogen van het Zandlaken de vorming van schimmel of onaangename geurtjes.

Het zandlaken kun je ook gebruiken als bescherming van je pub-tent, je tent ligt dan enkele millimeters boven de grond, waardoor je tent aan de onderkant droog blijft en de bekende schimmelvorming voorkomen wordt.

Hoe gebruik ik het Zandlaken op de camping?

Algemene richtlijn: Zorg er altijd voor dat je het Zandlaken vastmaakt aan de grond met tentharingen als je het Zandlaken op de camping gebruikt.

Dit is heel handig als je over het zandlaken loopt, bijvoorbeeld voor de ingang van je tent, caravan of camper.

Kan ik kampeermeubilair op het Zandlaken plaatsen? 

Het Zandlaken heeft een dubbellaagse weefsel dat veerkrachtig en geschikt is om picknickstoelen en -tafels op een stevige zand of gras ondergrond te plaatsen.

Beschadigt kampeermeubilair het Zandlaken?

Alle goede kampeermeubels beschikken over vloerglijders, stoelpootbeschermers, of zogenaamde moddervoeten ter bescherming tegen beschadigingen. Het zandlakenweefsel kan wel mogelijkerwijs uitrekken of indeuken, maar dit heeft geen grote invloed op de algehele prestaties van het Zandlaken.

Ik rijd met de auto over het Zandlaken, wat nu?

Als dit voorzichtig gebeurt, zal het zandlaken niet beschadigd worden. Bij te hard optrekken of remmen, wordt de mat wel degelijk beschadigd.

Moet ik nog steeds vegen als ik wegga?

Met het Zandlaken wordt vegen tot een minimum beperkt.

Kleuren

In welke kleuren is het Zandlaken verkrijgbaar?

Het Zandlaken is verkrijgbaar in 2 kleuren met omkeerbaar gebruik:

 • Blauw-groen
 • Zand-zand.

Wat is omkeerbaar gebruik van het Zandlaken? 

Het Zandlaken is in verschillende kleuren uitgevoerd en is volledig omkeerbaar, dus je hebt de keuze uit een kleur. Beide kanten werken net zo effectief om een zand-, vuil- en stofvrije omgeving te creëren.

Zo kun je kiezen voor het groen-blauwe laken. Hou je van blauw? Dan laat je deze zijde aan de bovenkant

Afmeting en gewicht

Wat is de maat en gewicht van het Zandlaken? 

Het Zandlaken is verkrijgbaar in 2 afmetingen.

 • 180 cm x 180 cm (1,3 kg)
 • 240 cm x 240 cm (2,1 kg)

Hoeveel mensen passen op een zandlaken? 

Het Zandlaken in de maat 180 cm x 180 cm is geschikt voor 2 à 3 volwassenen of een gezin met 2 kinderen.

Op het grote zandlaken in de maat van 240 cm x 240 cm is geschikt voor 4 à 5 volwassenen of een gezin met opa en oma.

Hoe kan ik het Zandlaken het best dragen?

Met de bijgeleverde speciale draagtas met trekkoord is het meenemen van het Zandlaken een eitje.

Het Zandlaken is echt een lichtgewicht door het ultradunne weefseldraad. Het Zandlaken van 180 cm x 180 cm weegt bijvoorbeeld slechts 1,3 kilogram.

Dier- en milieuvriendelijk

Is het Zandlaken milieuvriendelijk? 

Jazeker. Het Zandlaken is volledig (100%) recyclebaar. Het Zandlaken wordt gemaakt van gerecycled Hoge dichtheid Poly Ethyleen (HDPE).

Dit materiaal kun je nagenoeg eindeloos recyclen. Daarom nemen wij het Zandlaken terug als je er geen gebruik meer van wenst te maken. Wij dragen dan zorg voor de verdere recycling.

Is het Zandlaken veilig voor huisdieren?

Huisdieren zoals honden en katten kunnen gerust op de mat spelen. De nagels zullen de mat ook niet of nauwelijks beschadigen.

Is het Zandlaken veilig voor het gras?

Ja, het Zandlaken is perfect voor gebruik op gras. Door de open weefstructuur laat het Zandlaken vocht en lucht vrijelijk passeren.

Het Zandlaken “ademt” als het ware en het gras wordt niet gedood. Sterker nog, het gras groeit gewoon door!

De volgende kampeerder krijgt daardoor ook een mooie kampeerplek.

Duurzame eigenschappen

Van welk materiaal is het Zandlaken gemaakt?

Het zandlaken is gemaakt van zeer duurzaam, sterk, veerkrachtig en scheur- en slijtvast gerecycled HDPE (Hoge Dichtheid Poly Etheen). Bij normaal gebruik zal het Zandlaken zeer lang meegaan.

Wat maakt het Zandlaken extra sterk?

Het Zandlaken is extra sterk doordat het Zandlaken rondom dubbel omzoomd is met versterkte naden. Daarnaast zijn er 4 versterkte heavy duty D-ringen aangebracht om het laken op de hoeken met haringen vast te zetten.

Als het Zandlaken om wat voor reden dan ook scheurt, dan zorgt de "ripstop weave-technologie” ervoor het Zandlaken niet of nauwelijks gaat rafelen.

Nog meer goede eigenschapen van Zandlaken?

 • Perfect voor gebruik op zand en gras ondergronden
 • Lichtgewicht door het ultradunne weefseldraad;
 • Sneldrogend, vochtafstotend, schimmelwerend en waterbestendig;
 • Weerbestendig en gemakkelijk schoon te maken;
 • Kleurecht en UV-gestabiliseerd om verkleuring zoveel mogelijk te voorkomen;
 • Gepattenteerde dubbellaagse zandvrije (ripstop) weeftechnologie van zeer duurzaam, sterk, veerkrachtig en scheur- en slijtvast HDPE;
 • Extra sterk doordat het zandlaken rondom dubbel omzoomd is met versterkte naden';
 • 4 Versterkte heavy duty D-ringen om het Zandlaken aan de hoeken vast te zetten;
 • Beschermd tegen langdurige temperatuur blootstelling van -30°C tot +70°C;
 • Kan tegen de meeste zuren, basen en schoonmaakmiddelen (geen aceton!);
 • 100% Recyclebaar, huisdiervriendelijk en veilig voor het gras;
 • Verkrijgbaar in 4 uitvoeringen met omkeerbaar gebruik:
  • Blauw/ groen of zand/ zand 180cm x 180cm
  • Blauw/ groen of zand/ zand 240cm x 240cm
 • Speciale handzame draagtas met trekkoord.

Belangrijke richtlijnen voor gebruik

Outdoor gebruik van het zandlaken?

Het zandlaken is perfect voor buitengebruik op ondergronden van zand en gras. Het Zandlaken hecht zich aan oneffenheden van de ondergrond waar het zand en gras er zorg voor draagt dat het Zandlaken stabiel op de grond komt te liggen.

LET OP: leg het Zandlaken niet op harde ondergronden zoals beton, hout, steen et cetera; dan lijkt het alsof het laken wegglijdt.

Met welke kant ligt het Zandlaken op de grond ?

Het maakt niet uit, want het Zandlaken is volledig omkeerbaar.

Kan ik het Zandlaken aan de grond vastpinnen?

Ja, dat kan. Het Zandlaken is ook ontworpen om te worden vastgezet voor maximale efficiëntie (algemeen) en bij harde wind (op het strand). De 4 versterkte heavy duty D-ringen zijn aangebracht om het laken op de hoeken met haringen vast te zetten. Dat zorgt er ook voor dat het zandlaken efficiënter werkt.

Kan ik het Zandlaken op meer plekken dan bij de 4 D-ringen vastzetten?

Ja, dat is mogelijk. Desgewenst kun je tentharingen door het Zandlaken steken. Het Zandlaken beschikt over ripstop-technologie, zodat het niet scheurt of rafelt als je er een gat in maakt. Uiteraard kun je zonder reparatie niet verwachten dat de aangebrachte gaten zichzelf verdichten en dat er door de aangebrachte gaten geen zand naar boven komt.

Hoe zit het met modder dat op het Zandlaken terecht komt?

Modder dat boven op het Zandlaken is achtergebleven, droogt uit en verandert in stof en verdwijnt door de mat terug naar de grond.

Wat als er modder onder het Zandlaken ligt? 

Als de modder niet te nat is, zal de modder niet door de mat kunnen komen.

Komt het zand en stof vast te zitten tussen de lagen van het Zandlaken? 

Nee, als de stof-, vuil- of zanddeeltjes door de bovenste laag van het Zandlaken vallen, vallen ze door de zwaartekracht via de tweede laag op de grond.

Wat als ik het Zandlaken inpak als hij nat is?

Het zandlaken is poreus, neemt geen vocht op en schimmelt niet zoals andere producten.

Even schudden met de mat om overtollig vocht van het Zandlaken te krijgen, opvouwen en opbergen in de tas.

Lukt het niet om op de camping de mat aan de lucht te laten drogen dan adviseren we je om bij thuiskomst het Zandlaken uit te hangen en droog op te bergen wachtend op het volgende uitstapje.

Hoe pak ik het Zandlaken het best in?

Je kunt het Zandlaken supermakkelijk meenemen, het opvouwen blijft goed gaan ook na meerdere keren gebruik. Het is wel zaak dat je het zandlaken strak en volgens de aangegeven richtlijnen opvouwt, anders krijg je het laken lastig in de tas terug.

Onderhoud en reparatie

Kun je het Zandlaken wassen? 

Ja, je kunt het Zandlaken het beste met de hand of met een tuinslang met water afspuiten.

Kan ik het Zandlaken reinigen?

Jazeker. Je kunt een wasmiddel of algemeen mild reinigingsmiddel zoals AJAX gebruiken. Voor de meer hardnekkige vlekken raden we aan om een ​​hogedrukreiniger te gebruiken. Als je de hogedrukreiniger op veilige afstand aanwendt, is dit niet schadelijk voor het Zandlaken. LET OP: gebruik NOOIT producten die aceton bevatten!

Kan ik het Zandlaken in de wasmachine wassen?

Nee, het is ten zeerste af te raden om het laken in de wasmachine te stoppen. Dit komt vooral door de metalen heavy duty-ringen aan elke zijde van het laken. Deze kunnen de wasmachine beschadigen.

Olie of benzine op het Zandlaken?

Dat is geen probleem, Het Zandlaken is petrochemisch vriendelijk en zal de mat niet beschadigen of doen smelten. Volg de eerder beschreven wasvoorschriften om het Zandlaken te wassen of te reinigen.

Kan ik het Zandlaken repareren?

Ja, het Zandlaken kun je repareren met polyesterdraad.

Dit mag je NIET doen

Leg het Zandlaken niet op harde oppervlakten zoals beton, metaal of hout

Je kunt het Zandlaken niet los leggen op harde oppervlakken, zoals beton en andere harde (stenen, metalen, houten etc) oppervlakken. Het zandlaken zal dan gemakkelijker over de vloer kunnen bewegen, waardoor je kunt uitglijden.

Algemeen: Zorg voor meer zekerheid er altijd voor dat je het Zandlaken vastmaakt aan de grond met tentharingen als je het Zandlaken op de camping gebruikt. Als het Zandlaken niet is vastgemaakt, kan het bij hardere ondergronden lijken alsof het Zandlaken wegglijdt.

Loop niet met hoge hakken op het Zandlaken

Draag GEEN hoge hakken op de het Zandlaken. Je maakt gaten in het Zandlaken en je kunt blijven haken aan het Zandlaken. Het Zandlaken gaat echter niet rafelen omdat het de gemaakt is met ripstop-technologie.

Loop niet met lederen zolen op het Zandlaken

Draag geen schoenen met (gladde) lederen zolen op het Zandlaken. De combinatie van de materialen lederen en HDPE maakt dat de wrijving tussen de schoen en het Zandlaken vermindert. Het laken zal glad aanvoelen en je kunt uitglijden.

Stop het Zandlaken niet in de wasmachine

Het is ten zeerste af te raden om het laken in de wasmachine te stoppen. Dit komt vooral door de metalen heavy duty-ringen aan elke zijde van het laken. Deze kunnen de wasmachine beschadigen.

Laat het Zandlaken NIET in contact komen met Aceton 

Laat geen vloeistoffen op het zandlaken vallen die aceton bevatten (bijv. nagellak), omdat dit direct een gat in het materiaal maakt.

Het Zandlaken gaat echter niet rafelen omdat het de gemaakt is met ripstop-technologie.

Laat geen vuur, vonken of brandende sigaretten op het Zandlaken terecht komen 

Je krijgt dan direct een brandgat in één of beide lagen van het Zandlaken. Het Zandlaken gaat echter niet rafelen omdat het de gemaakt is met ripstop-technologie.  

Garantie

Heb ik garantie op het Zandlaken ?

Ja, je hebt wettelijke garantie op het Zandlaken volgens het conformiteisbeginsel. Dat betekent dat het product doet wat je ervan mag verwachten. In dit geval dat het Zandlaken het zand van boven naar beneden doorlaat en dat het zand normaliter niet omhoog komt.

Wat betekent deze garantie voor mij?

De garantie betreft alleen duidelijke defecten in het naaiwerk rondom het laken en de bevestiging van de D-ringen of een groot defect aan het weefwerk en/of het materiaal. Het weefwerk kan mogelijkerwijze op plaatsen minder strak ogen. Dit heeft geen of zeer weinig invloed op de werking van het gehele zandlaken.

Bestellen & Betalen

Hoe kan ik bestellen?

Een bestelling plaatsen is eenvoudig. Klik op de knop ‘In winkelwagen' bij het Zandlaken. Je krijgt rechts op je scherm de inhoud van je winkelwagen te zien. Klik daaronderop 'Veilig afrekenen', vul vervolgens je adresgegevens in en betaal veilig met iDEAL, PayPal, creditcard, Bancontact of Klarna.

Is het bestellen veilig?

Uiteraard! Zodra je begint met afrekenen kom je terecht in een beveiligde internetomgeving. Zo krijgen anderen niet de kans om stiekem mee te kijken. Je transactiegegevens worden versleuteld verstuurd via een SSL-verbinding. Je herkent een veilige SSL-verbinding aan het groene slotje in je browser.

Met welke 5 betaalmethodes kan ik betalen?

Je kunt jouw bestelling op meerdere manieren betalen. Hieronder vind je de betaalmethodes waar wij mee werken:

 • iDEAL
 • Creditcard (Mastercard/VISA/AMEX)
 • PayPal
 • Bancontact
 • Klarna (achteraf betalen) (14 dagen in Nederland, 21 dagen in België)

Vind hier alle uitgebreide informatie over betalen.

Wat zijn de kosten voor een betaling?

Wij rekenen geen betalingskosten aan je door.

Ik woon in het buitenland. Kan ik bij jullie bestellen?

Zeker. Wij versturen kosteloos bestellingen naar Nederland en België. Naar andere landen worden eventuele extra verzendkosten doorbelast.

Kan ik mijn bestelling annuleren? 

Je kunt je geaccordeerde bestelling helaas niet annuleren. Wij versturen onze Zandlakens razendsnel – het kan zijn dat je bestelling vaak al verzonden voor het annuleringsverzoek binnenkomt.

Uiteraard kun je altijd nog gebruik maken van jouw 14 dagen bedenktijd (na ontvangst van bestelling).

Verzenden

Krijg ik altijd gratis verzending?

Service van de zaak! Het maakt niet uit voor welk bedrag je bestelt. Verzending is bij ons binnen Nederland en België altijd gratis.

Daarnaast gelden voor zakelijke klanten andere regelingen.

Met welke vervoerders werkt Zandlaken?

Zandlaken werkt verschillende vervoerders zoals PostNL, DHL, BePost andere vervoerders. Dat is geheel afhankelijk van de beschikbaarheid.

Waar is mijn track en trace code?

Als wij jouw bestelling meegeven aan krijg je een Track & Trace-code per mail - zo weet je precies wanneer je pakket wordt geleverd. Deze Track & Trace-code ontvang je meestal een het einde van de dag - rond middernacht.

Heb je geen mail met Track & Trace-code van ons ontvangen? Check dan even voor de zekerheid de spam-map van jouw e-mail. Klik hier voor meer informatie op onze track & trace pagina.

Wat is de normale levertijd?

Wij doen er alles aan om je bestelling zo snel mogelijk bij je te bezorgen. Bestellingen voor 23.45 uur leveren wij normaliter de volgende werkdag of in ieder geval binnen 3 werkdagen uit in Nederland. Voor internationale bestellingen kan dit tot 7 werkdagen duren. Bestel je in het weekend? Dan ontvang je jouw bestelling het snelst op dinsdag. UIterarad zijn de levertijden afhankelijk van de feestdagen en drukte van de veroerders.

Check hier alles over onze levertijden. 

De verwachte levertijd is voorbij; waar blijft mijn bestelling?

In nagenoeg de meeste gevallen worden bestellingen binnen de verwachte levertijd geleverd. Helaas kan het wel eens gebeuren dat een bestelling onderweg vertraging ondervindt op drukke dagen als feestdagen en door allerlei oorzaken die wij niet kunnen verhelpen.

Onze verzendpartners zullen normaal gesproken de volgende dag of uiterlijk binnen drie (3, Nederland) of (7, Belgie) werkdagen na de bestelling aan jouw deur staan.

Is dit niet het geval? Check dan altijd je track-en-trace-code hyperlink. Daar zie je de status van je bestelling. Heb je twijfels? Neem eventueel contact met ons op en vergeet dan ook niet je track-en-trace-code bij de hand te houden.

Retourneren

Kan ik mijn Zandlaken retourneren?

Dit is uiteraard mogelijk! Zandlaken kunnen worden teruggestuurd binnen 14 dagen na ontvangst. Bij binnenkomst van de retourzending, wordt deze zo spoedig mogelijk verwerkt. Je ontvangt vervolgens zowel het originele aankoopbedrag plus de gemaakte retourkosten terug.

Meld het ons graag even van tevoren als je een retourzending doet - binnen 14 dagen na ontvangst dus. Hier vind je alle informatie als je jouw bestelling wilt retourneren: Verzenden en retourneren-pagina.

 

Ik heb een stuk of verkeerd Zandlaken ontvangen. Wat nu?

Allereerst natuurlijk onze excuses! Je kunt het beste direct een retouraanvraag doen door contact met ons op te nemen. Alle contact-methodes vind je op de contact-pagina.

Je aanvraag wordt doorgaans binnen maximaal 48 uur in behandeling genomen en wordt naar de volle tevredenheid opgelost! Wel zo eerlijk, en logisch.

Hier vind je alle informatie als je jouw bestelling wilt retourneren: Verzenden en retourneren-pagina.

Wat zijn de retourvoorwaarden ?

Dit zijn de retourvoorwaarden:

• Stuur het ingevulde retourformulier mee met de retourzending. Indien dit formulier niet volledig is ingevuld, kunnen we de retouraanvraag niet, of vertraagd, in behandeling nemen.

• Om in aanmerking te komen voor teruggave van het aankoopbedrag of omruiling moet het teruggestuurde Zandlaken in originele staat en voorzien van labels geretourneerd worden.

• Het product mag geen gebruikssporen bevatten. Wij behouden het recht voor om geretourneerde artikelen te weigeren als het vermoeden bestaat dat de artikelen reeds zijn gebruikt of buiten onze schuld om zijn beschadigd.

• Een retourzending dient te zijn voorzien van Track & Trace-code.

• Je krijgt van ons, na ontvangst en goedkeuring van jouw retourzending, zowel het aankoopbedrag als de gemaakte retourkosten (als je buiten ons retour portal om retourneert - zie onderaan deze pagina voor meer informatie) terug.

Hier vind je alle informatie als je jouw bestelling wilt retourneren.

Wanneer ontvang ik mijn geld terug na retourneren?

Bij binnenkomst van de retourzending, wordt deze zo snel mogelijk verwerkt. Indien je geld van ons terugkrijgt, verwerken wij deze terugbetaling binnen 5 werkdagen. Het is afhankelijk van de snelheid van je bank wanneer het geld weer op je rekening staat. We zullen je in ieder geval altijd op de hoogte houden van de terugbetaling.

Je krijgt, naast het het originele aankoopbedrag, ook de gemaakte retourkosten (als je buiten ons retour portal om retourneert - zie de pagina hieronder voor meer informatie) terug.

Hier vind je alle informatie als je jouw bestelling wilt retourneren: Verzenden en retourneren-pagina.

Niet gevonden wat je zocht?

Laat ons dan hieronder jouw vraag/opmerking weten.
Wij reageren bijna altijd binnen 24 uur.
Bedankt voor jouw bericht! Wij nemen normaal gesproken binnen 48 uur contact met jou op via e-mail of telefoon.
This field is required
This field is required
This field is required