Over ons

Zo ken je ons nét even wat beter.

Zandlaken begon in 2019 als initiatief van een strandliefhebber en -part-time-bewoner uit Wijk aan Zee, een kleine kustplaats tussen Alkmaar en Haarlem, Nederland.

Het begin

Ik kwam een nieuwe technologie op het spoor waarmee je een ‘zandvrij laken’ kunt maken: “Dit is hét product voor deze zomer”!

Een laken dat je gebruikt op het strand, tijdens het kamperen, picknick of festival waar niet alleen zand maar ook soortgelijke fijne stoffen doorheen vallen.

De eerste stappen

Vanaf de eerste dag bleek het Zandlaken een hit: zowel in Nederland als België.

Wat volgde was veel media aandacht van bonder andere Radio 10, het ochtendprogramma ‘Ekdom in de Morgen’ van Gerard Ekdom. Want Gerard wilde wel eens weten hoe dat nou allemaal zat met dat laken. En zo geschiedde.

"We hebben altijd veel geleerd van al onze klanten. Met deze informatie hebben we het Zandaken jaarlijks verbeterd" Quote van Max Zonneveld

Zandlaken Premium

Max - oprichter en ambassadeur van Zandlaken - heeft in de loop der jaren het Zandlaken met militaire precizie ontwikkeld.

Het Zandlaken Premium is nu gebaseerd op het heavy duty laken dat de Amerikaanse luchtmacht gebruikte als ‘landingsondergrond’ voor haar helikopters, zodat er geen zand en andere geconcentreerde stoffen van de grond opstoven.  

Steeds beter

Met het lichtgewicht drawstring tasje kun je nu mooi flaneren op het strand of de camping.

En de aankomende jaren zijn wij nog veel en veel meer van plan. To be continued...

De geboorteplaats van Zandlaken... op het strand!

Bij het strand Wijk aan Zee is aan de Nederandse kust is het Zandlaken bedacht en ontworpen