Over ons

Zo ken je ons nét even wat beter.

Zandlaken begon in 2019. Niet als uitvinding van een industrieel ontwerper, maar als initiatief van een strandliefhebber en -part-time-bewoner van toendertijd 24 jaar, uit Wijk aan Zee, een kleine kustplaats tussen Alkmaar en Haarlem, Nederland.

Het begin

Met al jaren ervaring in de e-commerce- en online wereld, en even zoveel ervaring met het introduceren van producten - uit o.a. USA en China - op de Nederlandse markt, kwam hij via een Chinese zakenpartner een zogenoemd ‘zandvrij laken’ op het oog. “Dit is hét product voor deze zomer”.

Een laken dat je gebruikt op het strand, tijdens het kamperen of een picknick, en waar niet alleen zand maar ook soortgelijke fijne stoffen doorheen vallen. Dankzij de dubbele, over elkaar geweven laag vormt het laken vanaf de onderkant een dichte laag, waardoor zand en andere stoffen wel door beide lagen onder het laken vallen, maar onmogelijk weer naar boven kruipen.

De eerste stappen

Enkele maanden later, om precies te zijn eind april 2019, was Zandlaken.nl officieel klaar voor de verkoop. In eerste instantie was het bedoeling om via social media rustig aan te kijken of, en zo ja, hoe erg het Zandlaken zou aanslaan. Alles ging anders: vanaf de eerste dag bleek het Zandlaken een hit: zowel in Nederland als België.

Wat volgde was veel aandacht: zowel online, als in de media, als op zakelijk gebied. Een voorbeeld hiervan was de interesse van Radio 10, namelijk het ochtendprogramma ‘Ekdom in de Morgen’ van Gerard Ekdom, in het Zandlaken. Want Gerard wilde wel eens weten hoe dat nou allemaal zat met dat laken. En zo geschiedde.

De aandacht en interesse in het zandvrije strandlaken kwam simpelweg van alle kanten. In eerste instantie vooral via Facebook en Instagram, maar na verloop van tijd ook via de traditionele media, waaronder 'Ekdom in de Morgen' op Radio 10.

Zandlaken 2.0

Dit zette Max - oprichter van Zandlaken - aan het denken: het Zandlaken moest unieker, maar vooral beter. Zoals altijd het geval met een uniek product: hoe meer versies er worden gemaakt, hoe beter het eindproduct. Samen met zijn kleine Zandlaken-team en productiepartners begon Max aan, wat uiteindelijk bleek, een start-tot-eindproduct-proces van zo'n 5 maanden.

Eindresultaat? Een Zandlaken 2.0 dat is gebaseerd op het laken dat de Amerikaanse luchtmacht gebruikte als ‘landingsondergrond’ voor haar helikopters, zodat er geen zand en andere geconcentreerde stoffen van de grond opstoven. Een laken dat is gemaakt uit UV-bestendig HDPE, ofwel hogedichtheidpolyetheen, met aan iedere hoek een heavy duty ring, zodat het laken met behulp van haringen is te bevestigen in de grond.

Beter, beter en nog eens beter

En ieder Zandlaken wordt vanaf nu geleverd in een op maat gemaakt lichtgewicht tasje, met drawstring en al, zodat het laken niet alleen makkelijk mee te nemen en op te bergen is, maar je er ook nog eens moeiteloos mee kunt flaneren op het strand of de camping.

Dit Zandlaken 2.0 was onmogelijk tot stand gekomen zonder het vroege vertrouwen in ons 2019-laken, waarvoor dus driedubbel dank. Wat begon als een klein initiatief, is een jaar later gegroeid tot een waar bedrijf. En de aankomende jaren zijn wij nog veel en veel meer van plan. To be continued...

Zandlaken... waar?!

In Heemskerk, nog geen 10 kilometer van de Nederlandse kust, werken wij met een klein team aan hét ultieme Zandlaken. Zandlaken is onderdeel van Valorous B.V. (samen met BuilDIY en Brillie).

Voor vragen en/of opmerkingen: schroom deze niet te vragen. Neem simpelweg contact met ons op.