De beste lifehacks voor op het strand

Comfort, hygiëne en veiligheid met de 9 Allerbeste beste lifehacks voor het strand! Negen handigheidjes die je strandbezoek makkelijker en leuker maken. Als bonus geven je onderaan deze pagina een paklijst voor alle zaken die je meeneemt voor een onvergetelijke stranddag!

1. Zandvrije kids met talkpoeder

Talkpoeder is naar ons idee de absolute zandvrije musthave voor als het tijd is om met de kids naar huis te gaan. Na een dag ravotten zitten de meeste kinderbeentjes gewoon onder het zand, zeker als ze her en der het strand open gegraven hebben. Deze handige life hack voorkomt dat er zand aan de voeten en beentjes blijft plakken.

Gewoon even strooien, wrijven en klaar. Het talkpoeder absorbeert het vocht uit het zand, waardoor het zand uitdroogt en je het zand gemakkelijk verwijderen kan. Met deze strand hack houd je je auto of bakfiets en, uiteindelijk, ook je huis zandvrij.

Tip: Neem dus altijd talkpoeder mee en leg deze in de auto. Voordat de terugreis begint doe je wat talkpoeder op de beentjes en voetjes en je wrijft het zand er binnen no time vanaf. Wel zo hygiënisch ook :-)

2. Aloë vera voor verkoeling

Aloë vera geeft je huid de allerbeste verkoeling. Die mag dus niet ontbreken tijdens je strandbezoek. Aloë vera kalmeert de huid die te veel zon heeft gehad en het is ook prima om jeuk te verzachten. Het vermindert de mogelijke gevolgen van (lichte) verbranding door de zon.

Tip: Wrijf jezelf en je kids in op het Zandlaken, dan weet je zeker dat je geen irritant zand mee smeert. Giet thuis Aloë vera gel in ijsblokjesvormpjes en stop deze in het vriesvak. Dat zorgt bij thuiskomst voor nog meer verkoeling.

3. Weet waar je kind is

Het is de grootste nachtmerrie en paniekmaker van elke ouder op het strand: je kind uit het oog verliezen op het strand. Het helpt al veel als je met een alcoholstift (watervaste stift) je gsm-nummer op een armpje schrijft.

Er zijn ook mooie armbandjes waar je de naam en het telefoonnummer op kan laten zetten. Maak het echt stoer door een tattoo sticker met daarop je telefoonnummer aan te schaffen.

Tip: Trek zelf een superkleurrijk badpak aan zodat je kind je van verre herkent of zorg dat je een kleurrijke herkenbare parasol opzet. Kleine kinderen laat je op het grote Zandlaken spelen, zo houdt je ze dichtbij en goed in het oog. En als de kinderen wat groter zijn, spreek dan altijd af waar je elkaar ontmoet als je elkaar uit het oog verliest.

4. Bye bye zand!

Zand, zand en nog eens zand. Wie naar het strand gaat, kan uiteraard niet klagen over zand. Vooral als je met kinderen naar het strand gaat, dan weet pas wat het is om echt, echt, overal zand te hebben. Het zand kruipt waar het niet gaan kan, net als je kind.

Creëer daarom je eigen zandvrije ruimte door je Zandlaken mee te nemen. Dat is niet alleen voor jezelf heel aangenaam. Je voorziet je kleine kruiper en (zand)speler van een zandvrij strandlaken om op te spelen. Met verwondering zal je kleine het zand ook door het strandlaken zien verdwijnen. Magic!

Je kind heeft geen ladingen zand meer in de mond en toch kunnen ze fijn rondkruipen!

5. Bevroren drankjes

Vul je flesjes een dag van tevoren voor de helft tot driekwart met water. Leg deze schuin in de diepvries met de opening naar boven. De volgende dag je het water bevroren. Je kunt dan het flesje bijvullen met water, siroop of suikervrije ranja. Als je het flesje met water bijvult heb je direct ijskoud water. En als je geduld hebt heb je binnen de kortste keren ijskoude ranja.

Tip: Wikkel je flesjes in een handdoek zodat het koud blijft. Je kunt je flesjes met bevroren water ook meteen gebruiken als koelelement en kan je je snacks lekker fris bewaren.

6. Citroen Highlights

Wil je een echte gedurfde strand look creëren? Pers dan een citroen en doe het citroensap in je haren. Waar het sap in je haren zit, wordt je haar blonder naar mate de zon erop schijnt. Zo krijg je letterlijk zonovergoten natuurlijke highlights. Dit alles bijna voor niets en het is nog gezond voor je haren ook!

Tip: Alleen voor moedige mensen :-)

7. Zandvrije strandtas

De dag aan het strand zit erop, jammer! Dan ga je alles terug bij elkaar pakken en probeer je zo weinig mogelijk zand mee terug te nemen in de auto of naar je huis.

Een zandvrije strandtas komt dan goed van pas. Stop bij het verlaten van het strand alles wat onder het zand zit erin en schud het zand uit je zwembroek, bikini, van je zonnebrand, strandbal en strandspeelgoed. Dankzij de gaatjes valt al het overtollige zand er makkelijk uit.

Gelukkig hoef je je zandvrije strandlaken niet uit te kloppen, dat scheelt dan weer een heleboel. De zandbak in je koffer is dan ook verleden tijd.

8. Papieren cupcakevormpjes

Als je (op het einde van de dag) bij je favoriete strandtent bent, bestel je graag een (water)ijsje voor je kids.

Waterijsjes smelten als het erg warm is nu eenmaal heel snel en dat zorgt voor veel plakkerige handjes. Neem daarom een paar cupcakevormpjes mee en steek het stokje van het ijsje erdoor. Alles wat naar beneden druppelt blijft in het papieren lekbakje achter. Als je de cupcakevormpjes ondersteboven op je glas legt, dient het ook als bescherming tegen insecten.

Tip: Prik een rietje door het cupcakevormpje en drink daaruit. 100% Beschermd tegen insecten!

9. De bolderkar

Neem je bolderkar mee of huur er een. Die dingen zijn echt superhandig, want je vervoert er ook je kleine kinderen en/of persoonlijke spullen mee. Vooral handig als je kids helemaal op zijn na de verorberde ijsjes :-)

Alle strandhacks in je strandtas: de ultieme paklijst

Zandlaken, zandvrije strandtas, (bad)handdoek, talkpoeder, aloë vera, zonnebrand, snacks, bevroren drankjes, opener, doekjes, hersluitbare vuilniszak, zonnebril, parasol, pet of hoed, e-reader, tijdschriften, boeken, kaarten en ander strand vertier. En voor een bevlogen strandbezoek vergeet je de Citroen highlights niet!

En extra als je (kleine) kinderen meeneemt

Armbandjes met naam en telefoonnummer, strandpakje tegen verbranding, Papieren cupcakevormpjes, strandspeelgoed, luiers, doekjes en uiteraard de bolderkar; hier plaats je de zandvrije strandtas in. Op de heenweg in ieder geval :-)


Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat wij ze plaatsen.