2019 vs 2020: wat is er beter aan het nieuwe Zandlaken?

 Een blog over de verbeteringen van het nieuwe Zandlaken...

Auteur: Leslie / Gepubliceerd: 10-04-2020

Hè hè, eindelijk is het zo ver. We hebben de koude winter weer overleefd. Het koude miezerige weer maakt plaats voor een helder blauwe lucht, de vogeltjes fluiten net iets harder en in onze vrije tijd gaan we weer lekker naar de camping, het strand of even lekker picknicken. 

Natuurlijk deed jij dit in 2019 met jouw persoonlijke Zandlaken, en dit jaar het liefst natuurlijk weer.

Maar, een nieuw jaar betekent nieuwe kansen, en dat vond het team van Zandlaken ook. En daarom heeft het Zandlaken deze winter enkele nieuwe verbeteringen doorstaan.

Welke verbeteringen dit zijn?

  • Nou, om te beginnen is het laken van een steviger, gedetailleerder en duurzamer materiaal gemaakt, namelijk: hogedichtheidpolyetheen. Dit duurzame materiaal is onder andere bestand tegen langdurige blootstelling aan de zon, waardoor het laken véél langer mee gaat.
  • Doordat het nieuwe laken gedetailleerd door elkaar is gevlochten (in totaal wel duizenden keren per laag) doet het beter z’n werk: het zand word wel door het laken naar beneden gelaten, maar kan onmogelijk terug naar boven worden gelaten. Dit komt vooral doordat de over elkaar heen gelegen, gevlochten lagen schuin over elkaar liggen, waardoor het nieuwe laken vanaf de onderkant een soort schild vormt. Dit was bij het 2019-laken een stuk minder het geval, omdat dit laken én niet was gevlochten qua materiaal én de lagen niet helemaal schuin over elkaar lagen.

2019

2020

  • Door de verbeteringen uit punt 1 en 2 is het 2020-laken niet alleen ideaal voor op het strand, maar ook de camping of in het park (en dus ook picknick). Dit maakt het nieuwe laken een meer allround outdoor-product.
  • Ondanks dat het nieuwe laken zwaarder en forser is, is het toch gemakkelijker mee te nemen, dankzij de op maat gemaakte tas met trekkoord. Zo neem je beide formaten moeiteloos met je mee, van en naar het strand, de camping of het park, en dus zelfs mee op vakantie.
  • De hogedichtheidpolyetheen zorgt ervoor dat het laken nog ’s waterbestendig is ook - dit was tevens niet het geval bij het vorige laken. Water blijft ‘op’ het laken liggen, in plaats van dat het laken doorweekt raakt. 

  • En, niet te vergeten: het nieuwe laken heb je al binnen één werkdag in huis!

Hopelijk heb jij nu een beter beeld hoe het nieuwe Zandlaken er op vooruit is gegaan dit jaar. Heb jij nog een andere vraag over het Zandlaken óf is er iets je nog niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op via deze pagina.


Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat wij ze plaatsen.