Brrr... dat was koud!

Woensdag 4 maart was het zo ver: de foto shoot voor het Zandlaken 2.0

Auteur: Leslie / Gepubliceerd: 06-03-2020

In augustus vorig jaar zaten wij rond de tafel: hoe is het Zandlaken te verbeteren?! Het laken moest op alle facetten beter: beter materiaal, een algemeen betere werking, en überhaupt een totaal ‘eigen’ product worden. Hierna, ongeveer in augustus 2019 zijn de eerste voorbereidingen voor het nieuwe Zandlaken van start gegaan.

Nadat de leverancier alle verbeteringen had doorgenomen, ontvingen wij in november 2019 de eerste nieuwe sample. Het Zandlaken 2.0 zag er goed uit, maar natuurlijk moesten er nog een aantal kleine dingetjes aangepast worden.

Na het finetunen van het Zandlaken is de leverancier in december 2019 begonnen met de massa-productie van versie 2.0. Ben je benieuwd naar hoe dit proces verliep? Bekijk dan hier de blog over hoe onze Zandlakens worden gemaakt.

De eerste lading Zandlakens is in januari afgerond en klaar voor vertrek, om vervolgens in februari in Nederland aan te komen.

Nu was het voor ons nog zaak om de juiste shoot-dag te bepalen. Nederland staat immers bepaald niet bekend om zijn continue windstille, wolkeloze en zonnige voorjaarsdagen. En dan moest ons team plus alle modellen ook nog eens beschikbaar zijn op die ene specifieke dag.

Last-minute besloten wij om woensdag 4 maart te kiezen als shoot-dag. En dat was wel even doorbijten hoor, in de kou. Omdat de zomer er al bijna aan zat te komen, zat er al wat haast achter. Uiterlijk eind maart wilden wij immers van start gaan.

Daarom zijn de Zandlaken-modellen Lieke, Alba en Ryan, en ons camera-team samen met ons, het team van Zandlaken, in Wijk aan Zee, op pad gegaan. Het was een prachtige heldere dag, ongeveer 8 graden, weinig wind, veel zon en een ontzettend mooie blauwe lucht.


De eerste shoot-locatie was, uiteraard, op het strand, letterlijk enkele honderden meters van ons kantoor.

Er waren een aantal factoren waar de camera-crew op moest letten voordat zij de beste foto's konden schieten. Zo waren er op deze mooie zonnige dag veel mensen op het strand en zelfs een hele rits aan paragliders. Natuurlijk konden de mensen met jassen niet op de achtergrond, dus moest de camera crew soms wachten tot de mensen met jassen voorbij waren, de wind perfect was voor de haartjes, en de wolken voor de zon waren verdwenen. Tevens waren er shovels aan het werk. Dit alles zorgde ervoor dat het allemaal wat langer duurde dan vooraf verwacht.


De tweede shoot-locatie was op Camping Aardenburg in Wijk aan Zee

Na de shoot op het strand was de shoot op de camping aan de beurt. Het nieuwe Zandlaken is immers niet alleen ideaal voor op het strand, maar ook voor op de camping of tijdens een picknick.

Het was inmiddels alweer 4 uur, en door de laagstaande zon ontstond er nog bijna tijdnood. Uiteindelijk was het team kwart over 5 klaar, net voor de zon onder ging. Dankzij de drone zijn er ontzettend mooie foto’s gemaakt. Het video- en foto-team heeft met elkaar gezorgd voor een complete set aan foto’s en video’s voor op onze website, onze social media-pagina’s, en meer.


Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat wij ze plaatsen.